Tukea opiskeluun

PSK-Aikuisopistossa tuemme opiskelijoitamme monin eri tavoin saavuttamaan oppimistavoitteensa

Ryhmän vastuukouluttaja huolehtii opiskelijoiden ohjauksesta sekä koulutukseen hakeutumisvaiheessa että koulutuksen aikana. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus ammatillisen ohjaajan antamaan yksilö- tai ryhmämuotoiseen ohjaukseen. Järjestämme myös säännöllisesti opiskelijoillemme ohjausta erilaisissa pajoissa esimerkiksi ammatillisten ja yto-aineiden suorittamiseen sekä digitaitoihin.
Opiskeluhuollon tavoitteena on edistää ja ylläpitää opiskelijoiden oppimisvalmiuksia, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia. Säännöllisesti kokoontuvan opiskeluhuoltoryhmän tehtävänä on suunnitella, kehittää, toteuttaa ja arvioida opiskeluhuoltoa PSK-Aikuisopistolla.

Opiskelu­­­terveydenhuolto

Päätoimisesti tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevilla on oikeus kotikaupunkinsa/ -kuntansa järjestämään opiskelijaterveydenhuoltoon. Kun opiskelijalla on opiskelun perusteella oikeus opintotukeen, opiskelija kuuluu opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Mikäli kuulut opintojesi perusteella opiskelijaterveydenhuollon piiriin, sinulla on mahdollisuus varata aika oman kotikaupunkisi tai -kuntasi järjestämään terveystarkastukseen. Oululaiset opiskelijat voivat varata ajan täältä tai soittamalla 08 5584 6310 klo 8-13.30.

Oulussa opiskeluterveysasema sijaitsee osoitteessa: Kotkantie 3 B 4 (Kotkantien kampusalue), Oulu.

Jos opiskelijat ovat työsuhteessa koulutuksen aikana, he kuuluvat työterveyshuollon piiriin. Oppisopimusopiskelijoille työnantaja järjestää työterveyshuollon palvelut.

Kuraattori- ja psykologipalvelut

Oulun kaupungin opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut toimivat osana PSK:n opiskelijahuoltoa. Palvelu on tarkoitettu ammatillisen perustutkintokoulutuksen opiskelijoille.
Kuraattori- ja psykologipalveluiden tavoitteena on edistää opiskelijoiden psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja tukea opintojen sujuvaa etenemistä. Voit olla opiskeluhuoltoon yhteydessä, jos mieltäsi painaa jokin asia esim. ihmissuhteisiin, jaksamiseen tai opiskeluun liittyen. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voit myös pyytää kouluttajaa olemaan yhteydessä kuraattoriin tai psykologiin ajan varaamiseksi.

Yhteystiedot:

Koulukuraattori 
Sanna Pärssinen
sanna.parssinen@ouka.fi
p. 040 632 6595

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram